claudia pulse pilates roosendaalRuim 25 jaar geleden volgde ik mijn eerste opleiding tot aerobicsinstructrice. Vanaf die tijd heb ik allerlei soorten groepslessen gegeven waaronder steps, aerobics, bodyshape, gogo dance, salsa moves, zumba, streetdance etc. bij diverse sportclubs in Nederland en België. Mijn interesse ging al heel lang uit naar yoga maar het heeft toch nog tot 2009 geduurd voordat ik echt met yoga in aanraking kwam. Toen ik naar Antwerpen verhuisde ben ik yogalessen gaan volgen en sindsdien was ik steeds vaker op mijn yogamat te vinden. Omdat ik graag de positieve effecten van yoga met anderen wilde delen besloot ik een teacher training te volgen. Begin 2011 volgde ik de Ashtanga Yoga Teacher Training bij Himalaya Yoga Valley in India. Himalaya Yoga Valley is een Yoga Alliance geregistreerde yogaschool. Deze heb ik met succes afgerond en ik ben daarna meteen begonnen met het geven van yogalessen. Ik volg nog veel lessen bij andere docenten en ik woon zo nu en dan workshops en masterclasses bij van internationaal bekende docenten zoals Shiva Rea, Simon Park en Magnus Ringberg. Ik heb mijn pilatesopleiding bij Pilates Company van Debbie Jenner gevolgd. Debbie Jenner heeft de Ground Control-PILATES® ontwikkeld. Dit is een pilatesles met hier en daar aanpassingen zodat op een verantwoorde manier ook een grote groep de pilatesbewegingen aan kan. De moeilijke, acrobatische en risicovolle oefeningen zijn uit elkaar gehaald en teruggebracht tot een basis. Vanuit die basis kan er na stap voor stap progressie worden toegevoegd. Na de basisopleiding volgde ik bij haar ook de Klassieke Pilates module, In 2016 heb ik een barre workout teacher training gevolgd. Ik vind het ontzettend leuk om deze lessen te geven omdat hier alles wat ik tot nu toe heb gedaan samenkomt, bewegen op muziek (als kind heb ik lange tijd jazz ballet gedaan en later heb ik een aantal jaren streetdance lessen gegeven), pilates, fitness en yoga. De lessen zijn erg populair en inmiddels heb ik mijn eigen barre workout methode ontwikkeld en staan er teacher trainings op de planning (lees meer over de barre workout teacher training).

2019 trainingen/workshops

  • Anatomy 101 for Yoga Teachers Training van Tom Myers Tom Myers heeft de zogenaamde Anatomy Trains in kaart gebracht. Hij beschrijft de myofasciale meridianen in het lichaam en kijkt naar de geïntegreerde verbindingen tussen spieren bij beweging in het dagelijks leven, in yoga en hoe het werkt bij stretchen, versterken, blessures en herstel.
  • Your Spine Your Yoga cursus van Bernie Clark en Dr. Stuart McGill Naar schatting krijgt 80% van de mensen te maken met rugklachten op een bepaald moment in het leven. Tijdens deze cursus leerde ik de nieuwste methodes die toegepast kunnen worden voor het optimaliseren van de gezondheid van de rug, rekening houdend met de anatomische verschillen tussen mensen. Elk mens is immers uniek.

2020 trainingen/workshops

  • Yoga Therapy cursus voor nek en schouders van Gary Kraftsow
  • Body Reading Webinar van Tom Myers
  • Somatic Movement, level one & level two course
  • Belief Clearing Certification van Joe Vitale
  • Healthy Pregnancy, Healthy Baby van Jill Miller

2021 trainingen/workshops

  • Zwanger Fit voor pilatesdocenten
  • Pregnancy Yoga Teacher Traning (85h), Arhanta Yoga Academy

Wim Hof MethodeBegin 2018 nam ik deel aan de Wim Hof Method workshop en ik pas deze principes dagelijks toe. Nee, …ik zit niet elke dag in een ijsbad maar ik douche wel dagelijks koud af en ik doe de ademhalingsoefeningen. Ik ben daarnaast erg geïnteresseerd in koken met natuurvoeding en heb in 2013 de Chef Training Koken Met Natuurvoeding van Simone Parris gevolgd. Ik ga op reis graag hiken, raften, kayakken en zwemmen.