Het consistent beoefenen van pilates, één of meerdere keren per week, levert vele voordelen op. Hier is de top 10 van redenen om pilates te doen.

10 redenen om pilates te doen
 1. Sterke, strakke buikspieren
  Door de constante focus op corestabiliteit en controle werk je met pilates aan sterke, strakke buispieren.
 2. Lange, slanke spieren
  Bij pilates proberen we balans te vinden tussen flexibiliteit en kracht waardoor je werkt aan lange, slanke spieren. We creëren geen massa en je kunt je vrij en makkelijk bewegen.
 3. Verbeterde houding
  We werken bij pilates vanuit een optimale lichaamshouding, een houding waarbij zo min mogelijk belasting is op de gewrichten. We versterken bovendien ons powerhouse waardoor we als het ware een korset creëren rondom de wervelkolom in de optimale lichaamshouding zodat de wervelkolom goed ondersteund wordt.
 4. Minder blessures
  Bij pilates leer je op de juiste manier bewegen op een manier de veilig is en de gewrichten zo min mogelijk belast. We oefenen op een gecontroleerde manier. We focussen op de kwaliteit van bewegingen en niet op de kwantiteit.
 5. Verbeterde circulatie
  Door de sterke focus op ademhaling bij een pilates workout zorg je voor een betere zuurstofopname in het lichaam, kun je je beter concentreren en voel je je fitter.
 6. Meer lichaamsbewustzijn
  Bij pilates train je op een gecontroleerde, bewuste manier je lichaam. Je focust je niet op veel herhalingen maar op weinig herhalingen terwijl je de oefening zo precies mogelijk probeert uit te voeren. Door de nadruk op de ademhaling kun je je ook beter concentreren. Door dit tijdens je wekelijkse pilatessessies bewust te oefenen zul je je ook in je dagelijks leven meer bewust worden van je houding en je ademhaling.
 7. Meer balans in de spieren rondom de gewrichten
  Door onze dagelijkse activiteiten en ook door bepaalde sporten creëren we disbalans in het lichaam. Zo zijn bepaalde spieren in het lichaam overontwikkeld doordat we in het dagelijks leven veel activiteiten voorovergebogen doen. Die spieren worden te weinig gestretcht en de spieren aan de achterzijde worden te weinig versterkt. Ook worden bij bepaalde sporten sommige spieren overtraind en andere genegeerd. Met pilates proberen we de spieren rondom de gewrichten in balans te brengen zodat er minder risico is op blessures.
 8. Verbeterde concentratie
  Door heel bewust je spieren te gebruiken en gecontroleerd te bewegen versterk je de verbinding tussen lichaam en geest. Dit verhoogt je bewustzijn en deze focus zul je ook in het dagelijks leven toepassen.
 9. Verbeterde sportprestaties
  Dansers hebben lang geleden al ontdekt dat trainen met de pilatesmethode hun prestaties verbetert en blessures voorkomt. Tegenwoordig gebruiken steeds meer profsporters pilates om hun sportprestaties te verbeteren.
 10. Meer zelfvertrouwen
  Pilates is fijn om te doen en je zult snel resultaat merken. Je zult daardoor een goed gevoel over jezelf hebben.