Voor de coronacrisis was ik al van plan om online pilates lessen aan te bieden. In maart 2020 is de uitwerking van dit idee echter in een stroomversnelling terecht gekomen. Vanaf de allereerste week van de eerste lockdown gaf ik live pilates online en inmiddels is dit uitgegroeid tot een platform met een zeer uitgebreid aanbod online pilates workouts. Online pilates lessen zijn niet meer weg te denken.

Online pilates studio

In de online pilates studio vind je pilates lessen en op pilates gebasseerde workouts zoals de barre workouts en meer. Deze vrouwelijke, hippe workouts zijn leuk om te doen en je boekt er vooral resultaten mee. Op een rustige, gecontroleerde manier train je je hele lichaam. Zo ontwikkel je onder andere lange, slanke spieren (geen massa) en een sterke core en je verbetert je houding. Je gaat je gewoon lekkerder in je vel voelen. De meeste workouts zijn geschikt voor alle niveaus (dus ook voor beginners). Ik geef steeds veel uitleg en opties. Inmiddels kun je al meer dan 70 lessen volgen. De lessen variรซren van 10 – 60 minuten. De kortere workouts zijn handig voor als je wat minder tijd hebt of als je je eigen workout wilt samenstellen. Elke maand voeg ik enkele lessen toe (10 – 60 minuten). Je kunt de online pilates studio gratis en vrijblijvend proberen.

ONLINE PILATES STUDIO
online pilates
online pilates

De voordelen van pilates lessen online volgen

In het begin was het misschien even wennen, dat pilates les online volgen. Het is ook wat anders dan les volgen in een sportclub of studio. Inmiddels zijn we eraan gewend en weten we dan online pilates lessen een blijvertje zijn. Online les volgen heeft namelijk ook een aantal voordelen.

 1. Online pilates lessen volgen is tijdsbesparend
  Als kersverse moeder weet ik als geen ander dat het lastig is om tijd vrij te maken om een les van een uur te volgen, laat staan dat er nog reistijd bij komt. Als je online les volgt bespaar je jezelf reistijd. Heb je wat minder tijd dan kun je ook een kortere les volgen. Je kunt namelijk kiezen uit lessen van 10 tot 60 minuten.
 2. Het motiveert om vaker lessen te volgen dan die ene wekelijkse les in de studio
  Misschien kun je die ene wekelijkse les in de studio echt niet missen maar vind je het fijn om daarnaast nog extra te trainen.
 3. Het is comfortabel
  Heb jij tijdens de lockdown ervaren hoe handig het is? Je hoeft je niet op te doffen om de deur uit te gaan. Je hoeft geen spullen in te makken en mee te nemen. Na de les kun je meteen de douche in.
 4. Het is veilig
  De coronacrisis is nog niet helemaal voorbij. Heb jij gezondheidsklachten en wil je je liever nog niet in grote groepen mensen begeven? Dan is pilates les volgen vanuit jouw eigen huiskamer een goede optie.
 5. Je kunt altijd en overal les volgen
  Is jouw favoriete les altijd net op een moment dat je niet kunt? Je bent een maand op vakantie en kunt niet naar de studio gaan? Met een online abonnement kun je lessen volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Dat kan via je laptop, smartphone of tablet.
 6. Online les volgen betekent privacy
  Voel je je wat onzeker om een pilatesstudio binnen te stappen of om les te volgen in een volle zaal? Als je thuis sport heb je daar geen les van. Je krijgt van mij de nodige aanwijzigen en opties zodat je de oefeningen thuis veilig en effectief kunt uitvoeren. Niemand ziet je.

Online pilates lessen gratis

Gratis online pilates lessen volgen kan met de 7 dagen gratis proefperiode van de online studio. Je kunt je nu meteen eenvoudig aanmelden en 7 dagen lang gratis en vrijblijvend pilates en pilates based lessen proberen. Is het niets voor je, dan zeg je op binnen 7 dagen en betaal je helemaal niets.

START MIJN GRATIS 7 DAGEN PROEFPERIODE

Wat heb ik nodig om pilates les online te volgen?

Om online pilates lessen te kunnen volg heb je in ieder geval een snelle, stabiele internetverbinding nodig. Je volgt de lessen via je laptop, smartphone of tablet. De lessen kunnen ook naar je televisie gecast worden als je daarvoor de juiste apparaten hebt. Om de oefeningen te kunnen doen heb je een matje of een stuk tapijt nodig. Ik gebruik bij de pilates lessen zo nu en dan ook materialen zoals een pilates bal, een miniband, lichte gewichtjes en yogablokken. De oefeningen zijn zo ontworpen dat je de lessen vrijwel altijd ook zonder materialen kunt doen.
Lees meer over materialen voor de lessen