Merk jij het ook duidelijk aan je lichaam dat je even moet schakelen bij de overgang van de (na)zomer naar de herfst? Naast blijven bewegen, naar buiten blijven gaan en voldoende rust nemen kun je ook je voeding aanpassen om deze transitie wat soepeler te laten verlopen. Een lekkere, warme soep is het ultieme comfort food, bijvoorbeeld na een herfstwandeling. Ik deel daarom graag mijn favoriete recepten van dit moment met je.

1. Toscaanse Witte Bonen Boerenkool Soep (vegetarisch)

Deze heerlijke, voedende soep viel meteen bij iedereen in de smaak. Ik vond persoonlijk de kokosmelk niet heel lekker bij dit gerecht dus ik zou de volgende keer haverroom of soyaroom i.p.v. kokosmelk gebruiken. Ik had geen palmkool dus heb waterkers gebruikt. Aangezien ik nergens cavolo nero / palmkool kon vinden heb ik deze zelf nog snel even gezaaid eind september ;-).
Naar het recept op de website van Minimalist Baker

toscaanse soep
Miso broth

2. Miso Broth – Jamie Oliver (niet-vegetarisch/vegetarisch)

Ik had geen gedroogd eekhoorntjesbrood. Ik vond op de markt echter wel diverse lekkere paddenstoelen zoals beukenzwam, skitaki en oesterzwam. Voor een vegetarische versie kun je de kip er gewoon uit laten en groetenbouillon gebruiken.
Naar het recept op de website van Jamie Oliver

3. Pasulj – Servische bonensoep (niet-vegetarisch/vegetarisch)

Ik heb deze Servische bonensoep pas geleden nog gegeten in een berghut in Sloveniรซ. Echt heerlijk. Zelf laat ik de worst eruit. Voor een vegetarische versie laat je ook het spek weg.
Naar het recept op Smulweb

Pasulj