Natuurlijk is online les volgen niet hetzelfde als een live les volgen. Misschien ben je er de afgelopen jaren wel achter gekomen dat een workout thuis doen ook heel handig kan zijn. In deze gevallen is online les volgen ideaal.

online pilates les volgen

1. Als je geen tijd hebt om naar een studio te gaan

Als kersverse moeder weet ik als geen ander dat het lastig is om tijd vrij te maken om een les van een uur te volgen, laat staan dat er nog reistijd bij komt. Als je online les volgt bespaar je tijd. Heb je รฉcht weinig tijd dan kun je ook een kortere les volgen. Je kunt namelijk kiezen uit lessen van 10 tot 60 minuten. Zo blijf je ook met wat minder tijd tรณch in beweging.

2. Als aanvulling op live lessen in een studio

Misschien kun je die ene wekelijkse les in de studio echt niet missen maar vind je het fijn om daarnaast nog extra te trainen. Het motiveert om vaker lessen te volgen als je die altijd en overal bij de hand hebt.

3. Als je zelf wil kiezen wanneer, hoe vaak en hoe lang je wil trainen

Met online lessen kun je je eigen schema samenstellen. Je zelf bepalen hoe lang, hoe vaak en hoe intens je wilt trainen. Ook kies je zelf het type les. Misschien heb je de ene dag zin in een barre workout en de andere dan meer behoefte aan yoga.

4. Als je geld wil besparen

Alles wordt duurder, ook de lessen in studio’s. Online lessen zijn een vele malen goedkoper (en zeker niet minder van kwaliteit). Je hoeft er ook niet naartoe te rijden dus je bespaart ook nog op reiskosten.

5. Als je je niet wil opdoffen om de deur uit te gaan

Heb jij tijdens de lockdown ervaren hoe handig het is? Je hoeft je niet op te doffen om de deur uit te gaan. Je hoeft geen spullen in te makken en mee te nemen. Heel erg comfortabel dus.