Barre Workout

De barre workout oftewel barre pilates is heel erg populair. Dat is niet voor niets. Je boekt er snel resultaten mee en het is bovendien erg leuk om te doen.

Wat is een barre workout?

Een barre workout is een full body workout op muziek op basis van pilatesprincipes met elementen van pilates, fitness, yoga en door ballet geïnspireerde moves. De barre workout ontleent zijn naam aan de oefeningen die traditioneel aan de ballet barre werden gegeven. De barre workout wordt tegenwoordig mét of zonder barre gegeven worden. Je kunt in plaats van een barre ook een stoel gebruiken. Dat is wat we ook doen in de StudiOO in Kalmthout. We maken altijd gebruik van kleine materialen zoals lichte gewichtjes, soft balls en dynabands. Bij een barre workout beweeg je op het ritme van de muziek.

Je hoeft geen ballerina te zijn

Je hoeft geen ballerina te zijn om deel te kunnen nemen aan een barre workout. Deze workout is in principe geschikt voor iedereen. Tijdens de lessen geef ik opties zodat je de oefeningen kunt aan passen naar wat voor jou het beste werkt. Heb je moeite met balans dat is het heel fijn dat je de barre (of een stoel) als ondersteuning kunt gebruiken bij de oefeningen. De barre workout is in principe een low impact workout, een workout die weinig/niet belastend is voor de gewrichten. Dat houdt in dat we in principe niet springen tijdens de les. Doen we dat uitzonderlijk wel, dan krijg je ook andere opties aangeboden.

barre workout
barre pilates

Waar is het goed voor?

  • Sterkere/strakkere spieren (vooral je core, billen en benen)
  • Meer spieruithoudingsvermogen waardoor je werkt aan lange, slanke spieren (geen massa).
  • Meer balans in het lichaam zodat je houding verbetert.
  • Je wordt flexibeler.
  • Bij de barre workout bewegen we op het ritme van de muziek, iets sneller dan bij een gewone pilatesles dus. We brengen hiermee onze hartslag een beetje omhoog zodat het ook een lichte cardio training is.
  • Omdat de barre workout ontzettend leuk is om te doen merk je niet dat je eigenlijk aan het trainen bent. Het is daarom ook ontspannend voor je geest.

Wat is het verschil tussen de Barre Workout en een Cardio Barre Workout?

De (Cardio) Barre Workout is in de basis dezelfde les als de gewone Barre Workout. Je krijgt in deze les echter meer opties aangeboden voor meer uitdaging waardoor je je hartslag omhoog kunt brengen. Denk aan snellere en grotere bewegingen en soms opties om te springen. Het zijn nog steeds opties dus je kunt bij de basisoefeningen blijven. Omdat er meer aandacht is voor deze opties is de gewone Barre Workout (de les van donderdag) wellicht geschikter als je last hebt van fysieke klachten. Als je zelf weet hoe je de oefeningen kunt aan passen dan kun je natuurlijk ook gewoon aan deze les deelnemen.

Graag eens een lesje proberen?

Live lessen in Kalmthout

Dinsdag
19.25 uur (Cardio) Barre Workout

Donderdag
19.00 uur Barre Workout

Meer informatie over de lessen in Kalmthout

Online barre & pilates studio

Via mijn online pilates & barre studio kun je lessen volgen. Je kunt de online studio gratis & vrijblijvend proberen.
Meer informatie over de online pilates & barre studio

YouTube-kanaal Pulse Pilates

Via mijn YouTube-kanaal kun je ook enkele gratis lessen volgen.
Pulse Pilates YouTube-kanaal

barre pilates