Barre Workout

De barre workout oftewel barre pilates is heel erg populair. Dat is niet voor niets. Je boekt er snel resultaten mee en het is bovendien erg leuk om te doen.

Wat is een barre workout?

Een barre workout is een full body workout op muziek op basis van pilatesprincipes met elementen van pilates, fitness, yoga en door ballet geรฏnspireerde moves. De barre workout ontleent zijn naam aan de oefeningen die traditioneel aan de ballet barre werden gegeven. De barre workout wordt tegenwoordig mรฉt of zonder barre gegeven worden. Voor home workouts kun je in plaats van een barre ook een stoel gebruiken. We maken vrijwel altijd gebruik van kleine materialen zoals lichte gewichtjes, soft balls en dynabands. Bij een barre workout beweeg je op het ritme van de (achtergrond)muziek.

Je hoeft geen ballerina te zijn

Je hoeft geen ballerina te zijn om deel te kunnen nemen aan een barre workout. Deze workout is in principe geschikt voor iedereen. Tijdens de lessen geef ik opties zodat je de oefeningen kunt aan passen naar wat voor jou het beste werkt. Heb je moeite met balans dat is het heel fijn dat je de barre (of een stoel) als ondersteuning kunt gebruiken bij de oefeningen. De barre workout is in principe een low impact workout, een workout die weinig/niet belastend is voor de gewrichten. Dat houdt in dat we in principe niet springen tijdens de les. Doen we dat uitzonderlijk wel, dan krijg je ook andere opties aangeboden.

barre workout
barre pilates

Waar is het goed voor?

  • Sterkere/strakkere spieren (vooral je core, billen en benen)
  • Meer spieruithoudingsvermogen waardoor je werkt aan lange, slanke spieren (geen massa).
  • Meer balans in het lichaam zodat je houding verbetert.
  • Je wordt flexibeler.
  • Bij de barre workout bewegen we op het ritme van de muziek, iets sneller dan bij een gewone pilatesles dus. We brengen hiermee onze hartslag een beetje omhoog zodat het ook een lichte cardio training is.
  • Omdat de barre workout ontzettend leuk is om te doen merk je niet dat je eigenlijk aan het trainen bent. Het is daarom ook ontspannend voor je geest.

Wat is het verschil tussen de barre workout en pilates?

De barre workout is een op pilates gebaseerde workout dus natuurlijk zijn er heel wat overeenkomsten. Er zijn echter ook een aantal verschillen.
Lees meer over de overeenkomsten en verschillen tussen pilates en de barre workout

Graag eens een lesje proberen?

Live lessen in Kalmthout

Vanaf januari 2023 geef ik deze les op donderdagavond in Kalmhout.
Meer informatie over de lessen in Kalmthout

Online barre & pilates studio

Via mijn online pilates & barre studio kun je lessen volgen. Je kunt de online studio gratis & vrijblijvend proberen.
Meer informatie over de online pilates & barre studio

YouTube-kanaal Pulse Pilates

Via mijn YouTube-kanaal kun je ook enkele gratis lessen volgen.
Pulse Pilates YouTube-kanaal

barre pilates