Barre Teacher Training

Interesse? Stuur mij een bericht!

Ben jij enthousiast over de Barre Workout en wil je graag deze passie met anderen delen?

Volg deze zeer uitgebreide 50 uur Barre Teacher Training in Nederland. Doe diepgaande kennis op en leer alle vaardigheden om op een effectieve en verantwoorde manier les te geven.

Voor wie is deze training?

Je geeft al pilates-, dans-, yoga- of groepsfitnesslessen en je wil graag je lesgeefrepertoire uitbreiden.

Je geeft al barre lessen maar wil je kennis verdiepen en meer structuur en flow in je lessen.

Je hebt geen lesgeefervaring maar je bent enthousiast over de barre workout en lijkt het je superleuk om deze lessen te geven.

Focus van de training

 • Sterke focus op alignment voor veiligheid en effectiviteit.
 • Veel aandacht voor cueing, lesgeven op muziek, gelaagde opbouw en sequencing zodat je een aangename flow in je lessen houdt.
 • Uitgebreid repertoire barre oefeningen die in detail zullen worden behandeld. Per oefening gaan we in op het doel, hoe je de oefening start, de uitvoering, alignment, cueing, contra-indicaties en aanpassingen, opties voor progressie en variatie.
 • Je krijgt een basisformat mee om je lessen mee op te bouwen. Het format is gebaseerd op wat mijn ervaring is met wat goed werkt. Dat format is zeer flexibel. Je kunt het helemaal aanpassen en je creativiteit de vrije loop laten om er echt jouw eigen les van te maken.
 • Je oefent meteen met lesgeven tijdens de training. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee zodat je thuis ook oefent. De beste manier om veel te leren is door veel ervaring op te doen.
 • Online support tijdens en na de training.
barre workout teacher training
barre workout teacher training

Waarom deze Barre Instructor Training?

 • Deze training is geen spoedcursus waarin je in een weekend een vast programma of een choreografie krijgt aangeleerd. Het is een zeer uitgebreide training waarin je de juiste tools krijgt om zelf lessen samen te stellen voor jouw publiek.
 • Na het volgen van deze training heb je de juiste kennis om jouw eigen lessen verantwoorde manier te instrueren aan jouw publiek. Je kunt aanpassingen geven voor de deelnemers die het nodig hebben en je kunt deelnemers ook optie geven voor extra uitdaging.
 • Trek nieuwe klanten aan met deze populaire lessen.
 • De mogelijkheden met de barre workout zijn eindeloos dus deze lessen zijn erg leuk om te geven.
 • Training & lesmateriaal in het Nederlands
 • Je kunt overal je barre workout lessen geven zonder dat je een licentie nodig hebt.
 • Geen verborgen en/of extra kosten voor licenties of examens.
 • Je kunt rekenen op online support tijdens en na de training.

Over mij

Hi, ik ben Claudia. Ik ben inmiddels al bijna 30 jaar actief in de fitnessbranche. Als freelance yoga-, pilates-, barre- en fitnessinstructrice gaf ik jarenlang diverse studio’s en clubs. Ik ben de oprichtster van Pulse Pilates en momenteel verzorg ik lessen in de StudiOO in Kalmhout (BE).

In 2019/2020 heb deze barre workout instructor training ontwikkeld. Toen ik enkele jaren geleden op zoek was naar een barre workout teacher training kwam ik erachter dat er haast geen aanbod was van trainingen en dat er ook geen enkele training aansloot bij wat ik precies zocht. Ik heb me de afgelopen 8 jaar gespecialiseerd in het geven van barre pilates lessen. Door de jaren heen heb ik diverse trainingen gevolgd en kennis verzameld van verschillende disciplines (groepsfitness, yoga, pilates en barre workout) en ik ben in het verleden ook docent geweest van enkele aerobics docentenopleidingen. Ik heb op basis daarvan deze training kunnen samenstellen en ik hoop jou op deze manier wel snel op weg te helpen om leuke, effectieve barre workout te lessen te gaan geven.

over mij
barre workout teacher training

Werkwijze

 • Tijdens elke sessie behandelen we een stuk theorie en zal ik steeds een deel van een les geven.
 • Vanaf de tweede trainingsdag oefen je met zelf lesgeven.
 • Na elke trainingsdag krijg je één of meerdere opdrachten mee om voor te bereiden voor de volgende trainingsdag. Reken op zeker enkele uren per keer om deze opdrachten voor te bereiden. De trainingsdagen volgen elkaar daarom niet direct. Zo heb je de kans te geven om je huiswerkopdrachten voor te bereiden en te oefenen. Nieuwe skills aanleren kost tijd. Hoeveel tijd is moeilijk te zeggen. Dat is voor iedereen anders. Heb je al ervaring met lesgeven op muziek dan zul je wellicht wat minder voorbereidingstijd nodig hebben.
 • Het is belangrijk dat je bij alle trainingssessies aanwezig bent en de opdrachten steeds voorbereidt zodat je echt het lesgeven meteen in de praktijk kunt brengen en feedback kunt krijgen. Op die manier leer je het meeste van deze training.
 • Je krijgt toegang tot mijn online studio zodat je altijd lessen kunt bekijken/volgen.
 • Naast het volgen van de training wil ik je vragen deel te nemen aan enkele Barre en Pilates lessen bij verschillende lesgevers. Ik wil je ook vragen enkele lessen te observeren en analyseren. Vind je geen lessen in jouw buurt dan kun je de lessen ook online volgen. Meer info krijg je via mij.
 • Na de training wordt je kennis getest met een online examen. Ook word je gevraagd een les van 45 minuten op te nemen. Als je voldoende scoort op je test en de opgenomen les krijg je een certificaat.
 • Tijdens en na de training kun je rekenen op online support.

Data begin 2024

Momenteel bekijk ik de mogelijkheden om in april/mei te starten met een nieuwe training. Heb je interesse? Stuur mij een berichtje!

Trainingsdata
Deze training bestaat uit 12 dagdelen. Dit zijn in totaal 50 contacturen. In de voorlopige planning zijn deze 12 dagdelen verdeeld over 6 dagen.

 • Zondag 21 januari – Live online theorie training
 • Zondag 4 februari – Live praktijk training in Roosendaal (of Kalmthout)
 • Zondag 25 februari – Live online theorie training
 • Zondag 3 maart – Live praktijk training in Roosendaal (of Kalmthout)
 • Zondag 10 maart – Live online theorie training
 • Zondag 17 maart – Live praktijk training in Roosendaal (of Kalmthout)

Kosten voor deelname

Kosten voor deelname

 • Prijs vanaf 1/1/2024: € 944 (vrijgesteld van btw)

Dit is inbegrepen:

 • 50 uur training (12 dagdelen/6 dagen)
 • trainingswerkboek
 • gratis 3 maanden abonnement Pulse Pilates online studio
 • gratis lessen volgen bij mij in de Studio in Kalmthout (tijdens en tot 1 maand na de training, zolang er plaats is in de les)
 • theorie- en praktijkexamen
 • online support tijdens en na de training

Betalen in termijnen is mogelijk. Bij aanmelding betaal je 50% van het totaalbedrag om jouw plekje te reserveren. De resterende 50% dient voldaan te zijn 2 weken voor de start van de training.

IK HEB INTERESSE

Reviews

Ik kan de barre TT van Claudia enkel maar aanbevelen. Claudia slaagt erin op een overzichtelijke en grondige manier de principes van de barre work-out, functionele anatomie en het lesgeven uit te leggen. Ze doet dit op een interactieve manier, waardoor de leerstof nooit droog aanvoelt. Tegelijkertijd biedt ze een veilige omgeving om te experimenteren met lesgeven in een kleine groep. In onze groep zag je iedereen vertrouwen krijgen en echt groeien als teacher!

Nadine

Genoten van de Barre Teacher Training! Claudia heeft zo veel kennis en passie voor haar vak en probeert alles binnen de tijd die er is over te brengen. Wat ik ontzettend fijn vond dat er ruimte was voor eigen inbreng en er zelfs werd gemotiveerd om de barre workout les zo te voorbereiden dat het binnen jouw stijl past en afgestemd is op jouw doelgroep. Iedereen mag leren op zijn/haar eigen niveau en Claudia denkt op allerlei manieren mee om de opleiding voor iedereen passend te maken!

Amy

100% aanrader! Ik heb de barre teacher training gevolg bij Claudia en ik raad dit echt aan iedereen aan. Het is duidelijk dat Claudia zo veel kennis heeft. Ik heb echt zo veel bijgeleerd en elke les was ook weer super gezellig. Heel erg bedankt Claudia!

Dakota

Ik heb de barre teacher training gevolgd bij Claudia. De opleiding is zeer interessant en bevat alle informatie die je nodig hebt. Claudia deelt haar jarenlange ervaring en opgebouwde kennis in deze opleiding en zij staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Ik heb geen ervaring met lesgeven maar door deze opleiding voel ik mij wel voldoende klaar en voorbereid om als barre teacher aan de slag te gaan!

Julie

Wat een geweldige barre opleiding! Claudia is een professionele en lieve docent. Het lesprogramma is gevarieerd en bevat een goede balans tussen theorie en praktijk. De opleiding zorgt voor een sterke basis en voldoende kennis en vaardigheden die nodig zijn om les te geven. Een aanrader voor iedereen!

Sarah

Wil je in contact blijven met mij?

Meld je nu aan!